Algemeen Vlaams

Deze site is nog in vollen opbouw. Den boomstructuur hieronder word geleidelijk uitgebouwd op basis van onze discussies in de forums - komd gerust meediscussiëren!
I. Beschouwingen
II. Spelling en uitspraak
III. Grammatica
IV. Woordenschat
V. Teksten

Geert Joris over Vlaams

Ik heb geen probleem met het gebruik van tussentaal in Vlaanderen, zolang we ook de standaardtaal kunnen hanteren wanneer dat nodig is. Er moeten normen zijn, maar mensen moeten ook plezier beleven aan taal. De Taalunie is geen taalagent. De standaardisatie is een taak voor het onderwijs.

Standaard.be, 27 november 2012

Algemeen Secretaris Taalunie

4 reacties
Grytolle 27 november 2012, 13:59
Dat er zich een dichotomie ontwikkelt tussen plezier en standaardtaal vind ik niet zo'n negatieve wending in de discussie :p
stijfvreter 27 november 2012, 12:34
:D
En dan heb ik “Laten we van taal genieten in plaats van erop te vitten” van Koen Jaspaert trouwens nog over het hoofd gezien.
Georges Grootjans 27 november 2012, 11:10
De terug-plezant-club gaat content zijn :)
stijfvreter 27 november 2012, 10:36
De discussie over de standaardtaal focust zich blijkbaar meer en meer over het pretgehalte ervan: gisteren nog stelde Jürgen Jaspers (in een reactie op Mia Doornaert) dat 'taal meer is dan alleen vertier', terwijl vandaag de neuwe Algemeen Secretaris van de Taalunie beweert dat 'mensen ook plezier moeten beleven aan taal'.
Reageren